Rablás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2024. május 22., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette
Ügyszám: 
B.965/2023.
Tárgyalás helyszíne: 
Szeged, Fő fasor 16.
Tárgyaló: 
B3. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a litván állampolgárságú vádlottak korábban embercsempészés miatt voltak letartóztatásban, melyből elsőfokú ítéletüket követően szabadultak, és mindketten Litvániában végrehajtandó bűnügyi felügyeletbe kerültek. A hatóságok előírták számukra, hogy 72 órán belül hagyják el az országot és jelentkezzenek a litván hatóságoknál.

A két vádlott azonban ennek nem tett eleget, hanem 2023. január 29-én, az éjjeli órákban a buszpályaudvaron kifigyeltek egy férfit, aki egy pénzköteget tartott magánál. A sértettet közrefogták, majd erőszakkal a váróterem kijárata felé rángatták, és a padlóra szorították, s közben elvették tőle 40.000 ezer forintját. Tettüket követően sietve elhagyták a helyszínt.

A két elkövetőt a nyomozó hatóság még aznap a közelben, egy dohánybolt előtt elfogta, ekkorra azonban már csak az összeg felét találták meg náluk.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottakat társtettességben elkövetett rablás bűntettével vádolta meg.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben tárgyalást tart.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 5 fő részére biztosítható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: