Emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2024. március 28., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszám: 
B.23/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. számú tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett 2000-es évek közepén, pontosabban meg nem határozható időben megismerték egymást, egy munkahelyen dolgoztak, illetőleg egy ideig 2005. és 2006. év között Csongrádon lakótársak voltak, időszakonként együtt italoztak.

2009. július 2. napján a vádlott, a sértett, valamint további személyek Csongrádon az egyik kocsmában szeszesitalt fogyasztottak, italoztak. A kocsmában pontosan meg nem határozható időben a sértett és a vádlott között szóváltás, majd konfliktus, lökdösődés alakult ki, amely után a vádlott elhagyta a kocsmát. Az esti órákban a vádlott és további személyek bográcsozni kezdtek egy ismerősük házában. Az éjszakai órákban a vádlott észrevette a sértettet és behívta őt a bográcsozásra. Ezt követően röviddel, a vádlott a kezébe vett egy 30-40 cm hosszú, fanyelű szekercét és azzal a tőle körülbelül 40-50 cm távolságra álló, vele szemben elhelyezkedő sértettet egy határozott mozdulattal fejen vágta. A sértett az ütés hatására eldőlt, majd megpróbált felállni, amikor is a vádlott a kezébe vett egy piszkavasat és azzal szív tájékon szúrta a sértettet. A vádlott a szúrást követően a vasdarabot kihúzta a sértett testéből. A sértett rövid ideig életben volt, majd a helyszínen életét vesztette.

A vádlott ezt követően az ismerősével az öléshez szükséges eszközöket elrejtette, majd megállapodtak, hogy kézikocsin a holttestet elrejtik Csongrádon a Tisza-parton. A vádlott és ismerőse a kézikocsin elszállították a sértett holttesttét és a megbeszélt helyszínen elásták.

A sértett holtteste a mai napig nem került megtalálásra.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben tárgyalást tart.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 5 fő részére biztosítható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: