Különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2024. március 18., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
B.44/2023.
Tárgyalás helyszíne: 
Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
108. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirat tartalma szerint a fiatalkorúként különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kiszabott szabadságvesztésből való szabadulása után a börtönviselt férfi szabadulását követően egy vármegyei kisvárosba, a lánytestvéréhez költözött. Hamarosan uralkodni kezdett a nő felett, elvárta, hogy mindenben kiszolgálja őt. Emiatt közöttük több alkalommal került sor vitára. Ilyenkor a vádlott többször is halálosan megfenyegette nővérét, alkalmanként kést is elővéve nyomatékosításként. A fenyegetések hatására a sértett rettegni kezdett a férfitól, félelmében egy időre még el is költözött saját házából, oda azonban végül visszatért.

A vádbeli napon, 2022. március 28-án, éjjel, újra vitázni kezdtek. Ekkor a vádlott két kézzel torkon ragadta testvérét, és szorítani kezdte a nyakát, közölve vele, hogy most megöli. Kizárólag a sértett védekezésén múlt, hogy a vádlott a fenyegetését nem tudta beváltani.

Az esetet követően letartóztatásba került vádlott később zárkatársai előtt is azt hangoztatta, hogy bánja, amiért nem sikerült testvérét megfojtania.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség a vádlottat különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben folytatólagos tárgyalást tart.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 10 fő részére biztosítható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: