Kuruzslás vétsége és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2024. február 29., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Kuruzslás vétsége és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.104/2023.
Tárgyalás helyszíne: 
6726 Szeged, Fő fasor 16-20.
Tárgyaló: 
Fszt. C4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 2017. évtől 2020. évig rendszeresen, ellenszolgáltatásért cserébe a hozzá különböző egészségügyi panaszokkal forduló személyeket a saját házában fogadta. A vádlott ezen személyeket egészségügyi problémáikról kikérdezte, esetenként orvosi leletüket elkérte, rajtuk állapotfelmérést, egy készülék segítségével „műszeres kórokozómérést” végzett, majd kezelést írt elő. Az állapotfelmérésért különböző, 1.000 - 20.000 Ft közötti összeget kért.

A vádlott nem rendelkezik sem orvosi végzettséggel, sem nem–konvencionális gyógyító vagy természetgyógyászati tevékenység végzéséhez szükséges képesítéssel. Az állapotfelmérést követően a kezelésekhez a vádlott egy frekvencia generátor használatát ajánlotta, melyet a sértettek a vádlottól béreltek vagy megvásároltak. A vádlott a frekvencia generátor bérbe adásakor és értékesítésekor a sértetteket szándékosan tévedésbe ejtette, mivel azt a téves képzetet alakította ki bennük, hogy az eszköz használatával javulás fog beállni egészségügyi állapotukban, azonban a frekvencia generátor erre nem alkalmas, ezáltal a vádlott az állapotfelmérésekkel, a frekvencia generátor bérleti díjával, illetve vételárával megegyező kárt okozott a sértetteknek.

A járási ügyészség a vádlottat kuruzslás vétsége és más bűncselekmények elkövetésével vádolja.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben tárgyalást tart.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 3 fő részére biztosítható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: