Emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2024. február 15., csütörtök 10.15
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszám: 
B.371/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
I/117.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2003-ban ismerkedtek meg, majd élettársi viszonyukból közös gyermekük is született. Amíg a vádlott Németországban börtönbüntetését töltötte, a sértett szerelmi kapcsolatot létesített egy ismerősével és hozzá is költözött. Szabadulása után a vádlott elhatározta, hogy féltékenységből megöli a volt élettársát. Ezért 2006. július 21. napján éjszaka bement a sértett otthonába, a korábban beszerzett méreggel a házőrző kutyát megmérgezte és a sértettet ismeretlen helyre hurcolta, ahol olyan mértékben bántalmazta a nőt, hogy az életét vesztette. Ezt követően a holttestét a Tiszába rejtette. Tette leplezése céljából elvitte a sértett biciklijét, valamint megjelent a sértett szüleinél arra hivatkozással, hogy nem éri el a sértettet, nem tud bejutni az ingatlanába se.

A sértett holttestét egy horgász találta meg 2007. július 3. napján, míg személyazonosságára csak 2020 júniusában derült fény.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben tárgyalást tart.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 3 fő részére biztosítható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: