Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2023. február 1., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
Fk.1826/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
I/108. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint az elkövetéskor 15 és 16 éves vádlottak Mindszenten egy elsőbbségadás kötelező táblát közösen kirángattak a földből, majd azt a szemközti oldalba dobták, amely cselekményüket látva a sértett felszólította őket, hogy cselekményükkel hagyjanak fel, miután egymással hangos szóváltásba keveredtek.

A vádlottak a szóváltást követően elhatározták, hogy a sértett után mennek és elégtételt vesznek a számonkérés miatt.

Az elhaladó sértett után futottak és először hátulról ököllel fejen ütötték, majd elhatározták, hogy eszközt keresnek a további bántalmazáshoz. Egy autómosóból magukhoz vettek egy seprűt, majd mikor utolérték a sértettet, észrevétlenül mögé léptek és az I. r. vádlott a seprű fejrészével nagy erővel fejtetőn ütötte a sértettet, aki eszméletét elveszítve, arccal a földre zuhant, ahol bal halántékát, arcát és orrát beütötte.

A sértett a bántalmazás következtében koponyacsonttörést, agyállományi zúzódást és orrcsonttörést szenvedett el. A fejsérülések következtében közvetlen életveszélyes állapot alakult ki, a sértett életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás, műtéti beavatkozás mentette meg.

A főügyészség a vádlottakat társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádolja.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben tárgyalást tart.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: