Emberölés előkészületének bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2023. január 17., kedd 10.30
Ügy tárgya: 
Emberölés előkészületének bűntette
Ügyszám: 
B.1781/2021
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
I/108. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a két - jogerős szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő - vádlott kávéja és dohánya 2020. szeptember 18. napján elfogyott, és azokat nem volt lehetőségük pótolni. A két férfi haragját az is erősítette, hogy a felügyelők azt sem engedték nekik, hogy a kávét és cigit más cellák fogvatartottjai juttassák át a zárkájukba. Felháborodásukban azt beszélte meg a két vádlott, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják és egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba és a teljesen fém zárkaajtó kilincsébe azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak.

A két elítélt a megbeszélteknek megfelelően egy késsel még aznap délelőtt a hosszabbítót megbontotta, a vezetékeket a konnektorba csatlakoztatás érdekében kihúzta. A cselekményüket befejezni nem tudták, mert a zárkafelelős azt észlelve a hosszabbítót elvette tőlük, összedarabolta és a kukába dobta, valamint a zárkaellenőrzés során az intézet felé azt jelentette.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 5 fő részére biztosítható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: