Pénzhamisítás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. szeptember 13., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Pénzhamisítás bűntette
Ügyszám: 
B.963/2021
Tárgyaló: 
19. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 2018. augusztusában felkereste ismerősét, hogy adjon neki kölcsön egymillió forintot. Kérésével egyidejűleg a sértettnek felajánlotta, hogy 4.000 eurót ad át neki, arra az esetre, ha két héten belül a kapott összeget nem térítené vissza. A sértett elfogadta az ajánlatot, és a férfinak Hódmezővásárhelyen odaadta a kért összeget, s cserébe tőle elfogadta a biztosítékként felajánlott valutát.

Egy hét elteltével a vádlott ismét kölcsönért fordult a sértetthez, aki ekkor egy barátjához irányította tovább a férfit. A vádlott tőle ugyanilyen feltételek mellett 500.000 forintot kért és kapott kölcsön, és részére 2.000 euró biztosítékot adott át.

A valóságban a sértetteknek 50 eurós címletekben átadott, így a vádlott által forgalomba hozott bankjegyek mindegyike hamis volt. A 120 darab bankjegy több mint fele azonos sorszámú volt, a hamisítás minősége folytán azonban azok a sértettek megtévesztésére alkalmasak voltak.

A vádlottat a járási ügyészség folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntettével vádolja.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben tárgyalást tart.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 1 fő részére biztosítható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
84.27 KB