Emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 2., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a férfi több alkalommal bántalmazta, illetve megfenyegette volt élettársát, ami miatt a nő anyaotthonba költözött, amelyről azonban a vádlottat nem tájékoztatta, ezért a vádlott 2021. január 20. napján 19 órakor ittasan megjelent a sértetteknél és kérte, hogy ott maradhasson éjszakára. Ennek a kérésnek a sértettek nem tettek eleget és a bejárati kaput becsukták, lelakatolták, valamint a kutyát is elengedték.

A vádlott ezután több alkalommal is hívogatta volt élettársa testvérét, aki közölte vele, hogy a testvérével való kapcsolatnak vége van és hagyja őket békén. A vádlott ezután elhatározta, hogy visszamegy a sértettek lakóhelyére és a korábbi fenyegetéseit beváltja. Így ugyanaznap éjszaka a szomszédos ingatlanon keresztül a férfi a sértettek udvarába bemászott, majd a lakóházba ment. Az ingatlanban a vádlott testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludtak. A vádlott az ágyhoz lépett, majd azt kiáltotta a sértettek felé, hogy „megölöm a fiadat, meghaltok”, majd egy késsel az alvó gyermek felé szúrt.

A gyermek édesapja a kiabálásra felébredt és a szúrást felfogta, míg a gyermek édesanyja őt az ágyból kirántotta. A vádlott ekkor az lévő édesapa irányába több alkalommal szúrt. Végül az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, akinek sikerült a vádlottat eltávolítani az ingatlanból.

A sértett élete közvetlen veszélyben volt, azt csak a helyszínen tartózkodó hozzátartozók és az időben kiérkező orvosok segítsége mentette meg.

A főügyészség a vádlottat több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben tárgyalást tart. Az eljárás 2022. május 4. napjának 8 óra 30 percétől folytatódik.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 5 fő részére biztosítható.

Eljáró bíróság: