Emberölés bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 19., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
108. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott 2021. január 6. napján 17 óra és 29 óra közötti időben megjelent a Szeged, Kertész utca mögötti fás, erdős területen található fabódéknál, ahol a sértettek – két hajléktalan férfi – tartózkodtak életvitelszerűen. A vádlott az egyik férfira támadt és több alkalommal a bozótvágóval szúrta a sértettet, fejen, valamint más eszközzel combon ütötte. Ezt követően a vádlott a nála lévő késsel a sértettet nyakon szúrta és elvágta a nyakát, amelynek következtében a sértett életét vesztette.

A vádlott bement a másik sértett által lakot fából készült épületbe is, ahol az alvó sértettet a bozótvágóval bántalmazta, amelynek következtében a sértett azonnal eszméletlen állapotba került, majd rövid időn belül elhunyt.

Ezen túl a vádlottat az ügyészség azzal is vádolja, hogy 2020. december 6. napján 17 óra 30 perc körüli időben Szegeden, a Vedres utcában szóváltásba került egy férfival, amely során a sértett megbotlott és a földre került, majd megpróbált felállni, azonban ekkor a vádlott a sértetthez lépett és két alkalommal fejen és arcon rúgta. A sértettnek a vádlott bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlott 2020. december 30. napján 16 óra 40 perc körüli időben Szegeden, a Dugonics téren található padok egyikénél szóváltásba került az ott tartózkodó hajléktalan férfival, majd, meglökte és több alkalommal ököllel fejen és gyomor tájékon ütötte, valamint a lábán megrúgta, majd távozott a helyszínről. A vádlott e cselekménye olyan kihívóan közösségellenes volt, amely másokban megbotránkozást, riadalmat keltett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 2 fő részére biztosítható.

Eljáró bíróság: