Embercsempészés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 20., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
Embercsempészés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6900 Makó, Megyeház utca 2.
Tárgyaló: 
11. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlottak egy ismeretlen személlyel megállapodtak abban, hogy a román-magyar államhatárról harmadik országbeli állampolgárokat Budapestre fognak szállítani, ezért 2020 szeptember 1. napján a vádlottak taxival elmentek a szerb-magyar határig, majd gyalog átlépték a határt. Ezt követően gépjárművel elindultak Kiszombor külterületére, ahol az esti órákban 8 fő harmadik országbeli állampolgárt a csomagjaikkal együtt beszállították, majd elindultak az úti céljuk felé.

A Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség járőre azonban 20 óra 40 perc körüli időben észlelte a vádlottak mozgását, azonban mikorra a gépjárművet megtalálták, annak lámpái már le voltak kapcsolva és abban senkit nem találtak.

A térségben folytatott kutatás során 21 óra 15 perckor elfogásra került 8 fő, magát szír állampolgárnak valló személy, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, azonban a gépjárműben hátrahagyott csomagjaikat a sajátjukként ismerték el. A terület átvizsgálása során a vádlottakat is megtalálták és elfogták.

Amennyiben a vádlottak sikeresen Budapestre szállították volna a harmadik országbeli állampolgárokat, úgy a megbízójuktól 400-500 eurót kaptak volna fizetségül.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben tárgyalást tart.

Eljáró bíróság: