Terrorcselekmény bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. január 25., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
Terrorcselekmény bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlottat eltiltották a járművezetéstől, majd az eltiltás lejártát követően megjelent a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatalánál azért, hogy új vezetői engedélyt igényeljen. Az eljáró ügyintéző azonban arról tájékoztatta a vádlottat, hogy időközben egy újabb szabálysértés elkövetése miatt a vezetői engedélyét bevonták, ezért nem tudja visszaadni a vádlott jogosítványát.

Erre a vádlott feldúltan távozott, majd 2021. március 1. és 2. napjai között bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, amelyben figyelmeztette az eljáró ügyintézőt, hogy vigyázzon magára, amellyel állami szerv tisztviselőjét fenyegette meg erőszakos cselekmény elkövetésével. Ez a kormányhivatal alkalmazottjaiban komoly félelmet keltett, azonban ez eredményre nem vezetett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

A fokozott sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a törvényszék kötelező előzetes regisztrációt rendel el. A tárgyalóterem befogadóképességére tekintettel a sajtóregisztráció 3 fő részére biztosítható.

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
90.22 KB