Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége

Tárgyalás időpontja: 
2021. március 11., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a fiatal nő tizenéves kora óta fogyaszt kábítószert, amelyet harmadik terhessége idejére felfüggesztett, de a gyermek két hónapos korát követően felhagyott az anyatejes táplálással és ismét rendszeres kábítószer fogyasztóvá vált. A vádlott és a szintén kábítószer fogyasztó élettársa 2018. január 18-án kora délután egy megyebeli falu hoteljében szálltak meg a kislánnyal együtt, ahová magukkal vittek amfetamin tartalmú kábítószert is, közös fogyasztás céljából. Délután 5 óra körüli időben a vádlott és az élettársa a por állagú, amfetamin tartalmú kábítószert figyelmetlenségükből adódóan olyan helyen hagyták, hogy a kábítószer az 5 hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került. Röviddel ezután a kislány elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt, de az ekkor már amfetamin hatás alatt álló sértettet a vádlott és élettársa visszaaltatta. A vádlott ekkor a sértett sírását a fogzás okozta fájdalomnak vélte és saját fogkrémével az ínyét bekente. 

Az öt hónapos gyermek halála valamivel éjfélt megelőzően állt be, a kábítószer okozta légzési elégtelenség és az azzal összefüggő egyéb okok miatt.

A vádlott és az élettársa éjjel egy óra körül észlelte, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Eljáró bíróság: