Rablás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. március 1., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a jogász végzettségű szegedi vádlott magánjellegű és egészségügyi problémákkal küzdött, illetve munkahelyéről is elbocsátották. Miután a tartalékait felélte, a férfi kétségbeesésében úgy döntött, hogy rablással szerez pénzt. Az otthonában engedély nélkül tartott egy pisztolyt, amit 2021. május 21-én délelőtt magához vett és napszemüveget, szájmaszkot viselve megjelent egy szegedi postán. Ügyfél nem volt a postán, három alkalmazott volt bent, amikor a vádlott belépett. A vádlott odalépett az egyik ügyfélablakhoz, a pisztolyt rászegezte a postás hölgyre és pénzt követelt. Miközben a sértett a pénzes fiók kinyitására készült, a vádlott ellépett az ügyfélablaktól és elnézett a bejárati ajtó felé, hogy ellenőrizze, nem érkezik-e ügyfél a hivatalba. A vádlott figyelmének elterelődését kihasználva a postás hölgyfelállt és a kolléganőivel együtt kirohant a hátsó ajtón az utcára, ahol segítséget kértek a járókelőktől. A vádlott ezt látva zsákmány nélkül kiment, majd a kerékpárjával hazahajtott.

A sikertelen rablás után két nappal a vádlott szájmaszkot viselve egy szegedi virágüzletbe ment be, ahol a korábbi rablásnál használt pisztolyt rászegezte a pult mögött álló hölgyre és felszólította, hogy adja át a bevételt. A sértett a pénztárgépből 5 db 1.000 forintost adott át a vádlottnak és közölte, hogy több pénzt nem ad. Eközben az üzlet hátsó részében tartózkodó másik alkalmazott felhívta a segélyhívót. Ezt a vádlott is észrevette és az 5.000 forinttal elsietett a helyszínről.

A rendőrök a vádlottat még aznap elfogták egy söröző teraszán, majd a lakásán a rablásokhoz használt fegyvert és a pisztolyhoz tartozó lőszereket is lefoglalták.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Eljáró bíróság: