Lopás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. január 19., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Lopás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
235. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottak ellen nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat összesen negyven vádpontban.

A vádirat lényege szerint a vádlottak 2015. évben rendszeres, megélhetésüket biztosító legális jövedelemmel nem rendelkeztek, ezért anyagi helyzetüket vagyon elleni bűncselekmények rendszeres elkövetésével kívánták biztosítani.

Az I. és II. r. vádlottak rokoni, ismeretségi körükből, valamint korábbi bűntársaikból összesen 11 fős bűnszövetséget létesítettek besurranásos, betöréses lopások rendszeres elkövetésére Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász- Nagykun Szolnok megyékben.

A vádlottak megállapodtak abban, hogy rendszeres haszonszerzésre törekedve állandósult, módszeres bűnelkövetésre rendezkednek be, oly módon, hogy jellemzően idős, magányos sértettek otthonaiba besurranva, esetenként álkulccsal bemenve, onnan készpénzt és ékszert tulajdonítsanak el jogtalanul.

A vádlottak az esetek többségében megvárták amíg a sértettek az ingatlant elhagyják, azonban számos esetben tetten érték őket, ekkor jellemzően arra hivatkoztak, hogy fémet, tollat, régiséget vásárolnának majd elmenekültek a helyszínről.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben tárgyalást tart.

Eljáró bíróság: