Közúti baleset okozásának vétsége

Tárgyalás időpontja: 
2020. szeptember 14., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
Közúti baleset okozásának vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
14. sz tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2018. március 08. napján 08 óra 35 perc körüli időben Szeged lakott területén a Rózsa utcából történő elindulást követően a Kecskeméti utca Csongrádi sugárút kereszteződésén át a Csongrádi sugárút felé közlekedett személygépkocsijával. A vádlott az általa vezetett személygépkocsival a Kecskeméti utcából a Csongrádi sgt. külső forgalmi sávjába hajtotta végre balra bekanyarodását, azonban ennek során - mivel megfelelő körültekintés hiányában a közeledő trolibuszt nem észlelte - nem biztosított elhaladási elsőbbséget a neki jobbról a Csongrádi sgt. külső forgalmi sávjában a Rózsa utca irányából érkező, kb. 20 fő utast szállító trolibusz részére. A trolibusz sofőrje az ütközést a vádlott által vezetett személygépkocsival elhárítani nem tudta.

A személygépkocsival történő ütközése után a jobbra kormányzás hatására a trolibuszon tartózkodó utasok egyensúlyi helyzetükből kibillentek, és közülük 11 fő, valamint a trolibuszt vezető sértett személyi sérüléseket szenvedtek el.

A vádlott közlekedési szabály megszegésével okozati összefüggésben gondatlanságából kifolyólag a sértettek részére 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sértést eredményező közúti balesetet okozott.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart. A tárgyalóteremben a sajtó képviselői részére 2 fő részvétele biztosított.

Eljáró bíróság: