Bűnszervezetben elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 12., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Bűnszervezetben elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
18. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a bűnszervezet 2016. áprilisa és 2017. májusa közötti időszakban bizonyos autótípusokra koncentrálva tulajdonított el 26 autót. A bűnszervezet tevékenységét egy szerb férfi koordinálta, de egyben maga végezte az egyes autók eltulajdonítását is. Iránymutatásai szerint a bűnszervezet többi résztvevője az autók ellopását követően lebonyolította azok Magyarországra szállítását, szerbiai eladását, valamint az egyedi azonosító jelek meghamisítását. Az Ausztriából, Olaszországból, Németországból ellopott gépkocsikat Szegedre szállították, ahol a szervezet irányítójának útmutatásai alapján garázsokat béreltek, ahol az autókat pihentették, illetőleg az Európai Unió területéről történő kivitel és értékesítés érdekében egyedi azonosító jeleiket meghamisították.

A bűnszervezet közel 240 millió forint értékben tulajdonított el autókat, amelyből mintegy 30 millió forint térült meg 7 autó lefoglalásával és a sértettek részére történő kiadásával. A bűnszervezet által eltulajdonított autók közül a legdrágább több mint 33 millió, míg a legolcsóbb 2,2 millió forint értéket képviselt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart, valamint 2020. március 13. és március 23. napokon 8.30 órától szintén előkészítő ülést tart.

Eljáró bíróság: