Emberölés bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 4., szerda 08.15
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett a cselekmény elkövetését megelőző években – egy rövid szünettől eltekintve – párkapcsolatban éltek. Kapcsolatuk során gyakran alakult ki kettejük között konfliktus, mely alkalmanként tettlegességhez, dulakodáshoz vezetett, ennek ellenére 2017. évben már élettársak voltak, és a sértett tulajdonát képező szegedi lakóházban éltek. A vádlott és a sértett 2017. május hónapjában, pontosan meg nem határozható napon, a közös lakóhelyükként szolgáló ingatlanban, a délutáni-esti órákban előzetes szóváltást követően kölcsönös dulakodásba, majd verekedésbe keveredtek, mely során a vádlott a sértettet megfojtotta.

A vádlott a fentieket követően a sértett egy másik ingatlanában lakó bérlőt tévedésbe ejtett azzal, hogy közölte vele, hogy a sértettnek évekre börtönbe kellett vonulnia, és emiatt szóban meghatalmazta őt a lakás albérleti díjának beszedésére. Az albérlő a vádlott megtévesztő nyilatkozata nyomán, a vádlott részére, havi 40.000,-Ft összegben, tizennégy hónapon keresztül fizette az albérleti díjat, egészen 2018. júliusáig.

Ezen túlmenően a vádlott a vele szemben megindult eljárás során valótlanul azt állította, hogy egy másik személy a holttest elrejtéséhez neki segítséget nyújtott.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Eljáró bíróság: