Testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 24., hétfő 13.15
Ügy tárgya: 
Testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 4.
Tárgyaló: 
fszt. 8. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott 2006. szeptember 01. napja óta tanárként dolgozik, kihelyezett tagozaton néptáncot tanított. A vádlott 2019. április 05. napján 09.00 órától 09 óra 45 percig és 10.00 órától 10 óra 45 percig is órát tartott egy hódmezővásárhelyi általános iskolában. Az iskola 5. osztályos tanulója volt ekkor a sértett.

2019. április 05. napján 08 óra 45 perc és 09 óra közötti időben a sértett osztálytársai az iskola földszinti folyosóján játszottak, amely során elvették és a fiú mosdóba vitték egy szintén 5. osztályos tanuló egyik cipőjét. Ebben az időben az iskola folyosóján haladt a vádlott, akit a tanuló megkért arra, hogy a fiú mosdóból hozza ki a cipőjét. A vádlott a kislány kérésének eleget téve a vizesblokkból a cipőt kivitte, amikor azt a sértett a vádlott kezéből kivette és a vádlott kérésére sem adta vissza.

A fentiek miatt a vádlott a sértettet a karjánál fogva fiú mosdóba vezette, ahol ingerült állapotban a sértettet a kézmosók melletti wc fülkébe lökte. A lökés következtében a sértett lába wc csészének ütközött. A sértett tartva attól, hogy a fejét a fülke csempézett hátsó falába veri, kézzel próbálta magát kitámasztani, azonban a jobb keze a falról lecsúszva a fülke oldalának ütődött és a jobb orsócsontja elmozdulás nélkül eltört. Az orsócsonttörés gyógyartama 8 napon túli, a tényleges gyógytartam 6 hétben adható meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.