Szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 24., hétfő 08.15
Ügy tárgya: 
Szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
112. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az elsőfokú bíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki fk. K. P. V. I.r. vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, személyi szabadság megsértése bűntettében és testi sértés bűntettében, K. R. M. II. r. és K. D. N. III. r. vádlottakat társtettesként, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, személyi szabadság megsértése bűntettében, testi sértés bűntettében és zsarolás bűntettében, míg N. E. IV. r. vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntettében, személyi szabadság megsértése bűntettében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében.

A bíróság az I. r. vádlottat 3 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a II. és III. r. vádlottakat 7 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra, míg a IV. r. vádlottat 4 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlottak albérlőtársukat bántalmazták, különböző módszerekkel kínozták, nemiségében megalázták és személyi szabadságától több alkalommal megfosztották. A vádlottak által elkövetett cselekményekről bővebb tájékoztatásra nincs mód, figyelemmel arra, hogy a bíróság az ügyben zárt tárgyalás tartását rendelte el.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést mind a négy vádlott vonatkozásában, míg a vádlottak és védőik enyhítés, valamint egy vádlott esetében hatályon kívül helyezés érdekében is fellebbezést jelentettek be.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Az első fokú bíróság a tárgyalásról a nyilvánosságot kizárta. A másodfokú bíróság az ügyet nyilvános ülésen bírálja el.

Eljáró bíróság: