Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2019. április 2., kedd 13.15
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
108. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlottak egyike egy vendéglőt üzemeltet Forráskúton, ahol 2016. szeptember 25. napján az éjfél körüli órákban együtt tartózkodott két társával. A vendéglőbe tért be két román állampolgárságú, de magyar anyanyelvű férfi is, akik idénymunkásként dolgoztak a faluban. Az este folyamán mindannyian szeszesitalt fogyasztottak, amikor is szóváltás alakult ki a vádlottak és a sértettek között. A szóváltás kölcsönös lökdösődéssé alakult, amelynek során a vendéglőt üzemeltető férfi két alkalommal, közepes erővel arcon ütötte az egyik sértettet, aki ennek következtében a földre rogyott, illetőleg a metszőfoga kitört, míg a másik sértettet a kocsma kanapéjára lökte.

A vádlott egyik társa a pultból elővett egy gázsprayt és a kocsma kanapéjára lökött sértettet azzal lefújta, amely azzal a következménnyel járt, hogy a helyiségben tartózkodók a gázspray maró szagának hatására, illetve a kialakult konfliktushelyzet miatti ijedtségben kitódultak onnan.

A vendégekkel együtt a sértettek is az utcára menekültek és megpróbáltak a helyszínről eltávozni. Akkor szaladt utánuk a harmadik vádlott, aki az egyik sértettet úgy ütötte meg a mellkasán, hogy két bordája is eltörött, melynek következtében szövődményként közvetlen életveszélyes állapot, traumás légmell alakult ki a sértettnél. A sértett a munkáltatóját felhívta, aki őt kórházba szállította, ahol azonnali műtétet hajtottak végre rajta.

A főügyészség a sértett fogát kitörő vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntettével, a gázsprayvel fújó vádlottat garázdaság vétségével, míg a bordatörést okozó vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bizonyítási eljárás eredményétől függően ítélethozatal várható.

Eljáró bíróság: