Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 7., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint az I.r. vádlott 2016. április 5. napján egy szegedi sörkertben italozott ismerőseivel, majd az I.r. vádlott és társaság egyik tagja között italfogyasztásukból eredő költségek elszámolása kapcsán vita alakult ki. A sértett a kb. 2.000,- forint összeg megfizetése elől elzárkózott, ezért az I.r. vádlott azzal a céllal, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzen a sértett ruházatát egyik kezével megragadta, míg másik kezével a sértett nadrágzsebéből erőszakkal kivette a mobiltelefonját, irattárcáját a benne lévő iratokkal, készpénzzel együtt. A vita köztük tovább folytatódott, melynek során az I.r. vádlott a sértettet egy székkel három alkalommal a karján és a hátán megütötte.

Ezt követően az I.r. vádlott és ismerősei egy szegedi kávézóban italoztak tovább. A kávézóban tartózkodott a II.r. vádlott, aki az este folyamán a kávézó területén elhagyta az irattárcáját. Az I.r. vádlott a kávézóban a tárcát 22 és 23 óra közötti időben jogtalan eltulajdonítási szándékkal magához vette. A II.r. vádlott irattárcájának elvesztését észlelve felszólította ismerőseit, köztük az I.r vádlottat is, hogy tárcáját adják vissza. Az I.r. vádlott közölte, hogy a tárca nincs nála, majd a kávézót sietősen el kívánta hagyni, ebben azonban a II.r. vádlott megakadályozta. A két vádlott vitatkozni, lökdösődni kezdett, majd a kávézó előtti utcaszakaszona II.r. vádlott 5-6 alkalommal megütötte az I.r. vádlottat, akinek az ütések következtében füle vérezni kezdett. A verekedést észlelő személyek a vádlottak közé álltak és véget vetettek a verekedésnek.

A verekedést követően néhány perccel a két vádlott az utcán ismételten dulakodni kezdett, az I.r. vádlott két alkalommal is arcon ütötte a II.r. vádlottat, végül egy ismerősük választotta szét őket. A II.r. vádlott a kávézó felé sétált vissza, eközben az I.r. vádlott hátizsákjából elővett egy 3-6 cm pengehosszúságú összecsukható zsebkést, majd a II.r. vádlott után szaladt és amikor utolérte jobb lapockája alatt megszúrta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben még tart tárgyalást.

Eljáró bíróság: