Kifosztás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 26., hétfő 08.15
Ügy tárgya: 
Kifosztás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
112. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. I. vádlottat kifosztás bűntette miatt, ezért őt 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlott 2017. június 30. napján este kilenc óra körüli időben beszélgetett Szeged-Kiskundorozsmán barátaival az utcán. Az utca túloldaláról segítséget kért tőlük a gurulós járókerettel közlekedő sértett, mivel elesett és egyedül nem tudott felállni, a vele lévő társa szintén mozgáskorlátozott volt, így nem tudott segíteni neki. A vádlott barátaival a sértettnek a felálláshoz segítséget nyújtott, azonban a vádlott eközben a járókereten lévő csomagtartóból eltulajdonította a sértett pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és személyi okmányokkal együtt. A sértett az eltulajdonítást nyomban észlelte és a vádlott után kiabált, aki a helyszínről elfutott.

A vádlott az értékeket a bűncselekmény elhárítására - mozgáskorlátozottságból fakadó fogyatékosságánál fogva - korlátozottan képes sértettől vette el.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A másodfokú bíróság az ügyet nyilvános ülésen bírálja el.

Eljáró bíróság: