Csalás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 8., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
Csalás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
14. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott 2016. év júniusában jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte, ennek során ismeretlen módon birtokába került telefonkészülékébe két hajléktalan személy nevére vásárolt SIM-kártyát helyezett be, azokat felváltva. A vádlott a börtönből véletlenszerűen különböző telefonszámokat hívott fel annak érdekében, hogy a telefont felvevőket megtévessze, őket pénznyeremény ígéretével telefonegyenlegek feltöltésére vegye rá, amelyeket azután a későbbiekben felhasznált.

Fenti célból hívta fel a vádlott azt a szegedi sértettet, akinek álnéven az egyik magyarországi mobilszolgáltató képviselőjeként mutatkozott be. Közölte a sértettel, hogy 125.000-.Ft-ot nyert, s ehhez úgy juthat hozzá, hogyha az összeget a vádlott utasításai szerint bankautomatán keresztül feltölti a bankszámlájára. A vádlott útmutatásának megfelelően még aznap a sértett az egyik bankautomatánál a vádlott által megadott telefonszámra 15.000.-Ft-onként 125.000.-Ft-ot töltött fel, a további tranzakciók csak azért nem sikerültek, mert a bankautomata a fenti összeget meghaladóan a megbízásokat elutasította.

Ugyanezzel a módszerrel hívta fel a vádlott 2016. június 25. napján azt a pécsi sértettet, akinek szintén 125.000.-Ft-os nyereményről számolt be, mint az egyik magyarországi nagy mobilszolgáltató képviselője. Ebben az esetben 15.000.-Ft-onként 135.000.-Ft került feltöltésre a vádlott által használt telefonkártyára.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben az első tárgyalást tartja.

Eljáró bíróság: