Kábítószer kereskedelem-bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2018. szeptember 20., csütörtök 09.30
Ügy tárgya: 
Kábítószer kereskedelem-bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint az I.r. vádlott 2015. április végén megbízta a II.r. vádlottat, hogy költözzön be egy nagykőrösi tanyába, ahol kábítószert fognak előállítani. A tanyát állattartás ürügyén bérelték, majd oda kábítószer előállításához szükséges anyagokat és eszközöket telepítettek. A megállapodás szerint amfetamint állítottak elő kereskedelmi forgalomban, vegyiáru üzletekben beszerzett anyagokból. A vádlottak a munkafázisokat egymás között felosztották, egy gyártási folyamat során kb. 8-12 gramm kábítószert állítottak elő, az elvárásuk napi 3-4 sorozat elkészítése volt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2015. november 20. napján házkutatást tartottak az ingatlanban, mely során feltalálásra került a droglabor, így megakadályozták a további kábítószer előállítását.

Ugyanezen a napon a nyomozó hatóság egy hódmezővásárhelyi ingatlanban is házkutatást tartott ahol az intézkedést közvetlen megelőzően az I.r. vádlott kábítószert adott át III. és IV.r. vádlottaknak, továbbá a nyomozó hatóság egy ötödik, kecskeméti férfit is eljárás alá vont, akitől kábítószert foglaltak le, melyet korábban az I.r. vádlottól vásárolt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bizonyítási eljárás eredményétől függően ítélethozatal várható.

Eljáró bíróság: