Emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2018. június 12., kedd 08.45
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
108. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott és férje közötti házasság megromlott, majd féltékenység és anyagi jellegű ellentétek miatt tettlegességig is fajuló veszekedés alakult ki közöttük. A vádlott emiatt elhatározta, hogy elválik a sértettől, majd ezt követően keresetet nyújtott be a bíróságon.

A vádlott 2000. november 17. napján az esti órákban Szentes külterületén bérmunkában szántást végzett, amikor is éjfélt röviddel megelőzően a szántóföldön megjelent a vádlottal közösen használt gépkocsival a sértett. A férj féltékenység okán kérdőre vonta a vádlottat, majd közöttük veszekedés, dulakodás alakult ki. A vádlott a traktorülés alatt lévő pajszervasat magához vette, majd azzal nagy erővel megütötte a sértettet, aki a fejet ért ütés következtében összeesett. A vádlott ekkor megállapította, hogy a sértett életjeleket már nem ad, majd ezt követően több alkalommal a földön fekvő sértettet a pajszervassal ismételten megütötte. A vádlott a sértett holttestét ismeretlen helyen elrejtette.

A nyomozó hatóság a más ügyben folytatott nyomozás során a korábban eltűnés miatt folyamatban volt eljárás iratait újraértékelve indított nyomozást és hallgatta ki gyanúsítottként alig egy hónappal az elévülés előtt a szegvári nőt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben az első tárgyalást tartja.

Eljáró bíróság: