Rablás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2018. február 28., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
14. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint az I. r. vádlott korábbról ismerte a sértettet, tudott arról, hogy nehezen, mankóval közlekedik. Az I. r. vádlott 2016. május 23. napján megjelent a sértett szegedi ingatlanánál azzal az indokkal, hogy mobiltelefonját el kívánja cserélni a sértett motorkerékpárjára. Az I. r. vádlott eközben értesítette a II. és III. r. vádlottakat, hogy több olyan vagyontárgy van az ingatlanban, amelyet el lehet tulajdonítani és értékesítésük után ebből pénzhez lehet jutni, ezért a II. és III. r. vádlott is megjelent a lakóháznál.

A sértett ingatlanába bemenve a vádlottak látták, hogy a sértett a bűncselekmény elkövetését egészségi állapota miatt megakadályozni nem tudja, így az ingatlanból köszörűt, gumikerekeket vettek magukhoz. Az I. r. vádlott a sértett fűnyíróját is el akarta vinni, melyet a sértett megpróbált megakadályozni, mire az I. r. vádlott őt az ágyra lökte. Végül az I. r. vádlott az így birtokába került fűnyírót is az udvaron álló gépkocsihoz vitte.

A sértett közölte a vádlottakkal, hogy hívja a rendőrséget, ha nem adják vissza értéktárgyait, mire az I. r. vádlott a sértett mobiltelefonját is magához vette, majd azt társainak átadta és gépjárművel a helyszínt elhagyták.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben még tart tárgyalást.

Eljáró bíróság: