Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 31., szerda 08.15
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint 2016. augusztus 06. napján egy szentesi szórakozóhelyen tartózkodott a sértett, valamint a vádlott is saját baráti társaságával, konfliktus közöttük a szórakozóhelyen nem alakult ki. A távozás során a sértett kezet fogott a vádlottal, mely során néhány másodpercig szorították egymás kezét, amelynek a vádlott úgy vetett véget, hogy a sértettet váratlanul mellkason ütötte.

Ezt követően a vádlott minden különösebb előzmény nélkül ököllel, több alkalommal fejen akarta ütni a sértettet, akinek kezdetben sikerült az ütések elöl elhajolnia és a vádlottat ellöknie, aki így négykézlábra esett. A vádlott azonnal felállt és tovább folytatta a sértett támadását, őt legalább két alkalommal ököllel megütötte. A vádlott ezt követően meglökte a sértettet, aki háttal a járdán elhelyezett reklámtáblának csapódott majd a járdára esett. A sértett fel akart ülni, de csak arra volt ideje, hogy fejét kb. 10 cm-re felemelje a járdától, amikor a vádlott nagy erővel, jobb lábbal a sértettet fejen rúgta. A rúgás következtében a sértett arca nekicsapódott a járdának, orrából és szájából ömleni kezdett a vér.

A közelben tartózkodók megakadályozták, hogy a vádlott a bántalmazást tovább folytassa, aki aztán a rendőrök kiérkezése előtt távozott a helyszínről.

További felvilágosítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben még tart tárgyalást.

Eljáró bíróság: