Rablás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 9., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
14. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a fiatalkorú lány és két társa 2016. július 31. napján éjjel 3 óra körüli időben Szeged belvárosában odalépett egy padon ülő társasághoz. A vádlottak erőszakos módon cigarettát, illetőleg szeszes italt kértek a sértettől és társaitól, akik azonban ezt megtagadták. A vádlottak a közelben lévő, baleseti helyszínelést végző rendőrök észlelése miatt a társaságtól elsétáltak, majd nem sokkal később a rendőrök távozását követően a társasághoz visszatértek és ismét szeszes italt követeltek, eredménytelenül. Erre a vádlottak egyike egy vasból készült gömbcsuklót vett elő és azzal hadonászni kezdett, majd a padon ülő sértettet felsőtesten ütötte. A dulakodás közben a sértett segítségére siettek a társaságában levők és sikerült a vádlottaktól a gömbcsuklót megszerezniük.

Ezt követően a vádlottak és a sértett között a vita tovább folytatódott, melynek során a vádlottak rátámadtak a sértettre és megpróbálták megrúgni és megütni.

Cselekményüknek időlegesen azzal lett vége, hogy dulakodás közben a közelben levő taxiállomásig keveredtek, ahol az ott dolgozók rájuk szóltak, ezért a két társaság különvált egymástól és különböző irányba indultak el. Rövid idő múlva azonban a vádlottak ismételten összetalálkoztak a sértettel a belvárosban, aki megpróbált egy parkoló autó mögé bújni. A vádlottak újra bántalmazni kezdték a sértettet, zseblámpával, szíjjal ütötték őt, illetőleg meg is rúgták. A cselekménynek azzal lett vége, hogy a vádlottak cselekményét észlelő, sértett társaságában lévő személyek a vádlottakat a sértettről leszedték és rendőrt hívtak.

A sértett a bántalmazás következtében testszerte többszörös hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el, melyek gyógytartama 8 napon belüli azzal, hogy a cselekmény során nem volt kizárható 8 napon túl gyógyuló sérülés létrejötte sem.

További felvilágosítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben várhatóan ítéletet hirdet.

Eljáró bíróság: