Rablás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 9., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
17. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a külföldön élő sértett 2016. május hó 14. napját megelőzően a facebook.com közösségi oldalon ismerkedett meg az I.r. vádlottal, akivel megbeszélték, hogy a sértett szegedi tartózkodása alatt találkoznak egymással, valamint, hogy a vádlott felmegy a sértett hotelszobájába.

Az I.r. és II.r. vádlott 2016. május 14. napján megállapodtak abban, hogy a sértettet, értékeinek megszerzése érdekében elkábítják, védekezésre képtelen állapotba helyezik, oly módon, hogy II.r. vádlott egy üveg whiskey-be előzetesen több szem, nyugtató és altató hatású gyógyszert kever, mely az alkohollal való vegyítés miatt fokozott altató-nyugtató hatást vált ki, majd ezen ital elfogyasztására I.r. vádlott ráveszi a sértettet és amikor a sértett kábult állapotba kerül értékeit magukhoz veszik.

Az előzetes megállapodásnak megfelelően a vádlottak egy üveg whiskey-be több szem clonazepam-tartalmú, nyugtató hatású tablettát kevertek, majd este 22 óra körüli időpontban az I.r. vádlott és a sértett a hotelszobában italozni kezdtek. A sértett a gyógyszeres whiskey hatására kába lett, védekezésre képtelen állapotba került, melyet kihasználva I.r. vádlott beengedte a II.r. vádlottat a hotelszobába és a sértett értékeit, így két mobiltelefonját és készpénzét magukhoz vették, majd távoztak a hotelből. A sértett megpróbálta megakadályozni, hogy értékeit elvegyék, de állapota miatt arra képtelen volt.

Fenti magatartásukkal I.r. és II.r. vádlottak egymás tevékenységéről tudva, közösen 400,- euró készpénzt és két mobiltelefont úgy vettek el a sértettől, hogy evégből őt védekezésre képtelen állapotba helyezték.

További felvilágosítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben várhatóan ítéletet hirdet.

Eljáró bíróság: