Kifosztás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 10., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
112. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az első fokon eljáró Szentesi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki a vádlottat rablás bűntette, 11 rendbeli kifosztás bűntette, lopás bűntette, 8 rendbeli lopás vétsége, valamint foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, ezért őt 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta az egészségügyi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlott 2014. év február hónaptól kezdődően a szentesi kórházban ápolóként dolgozott, elnehezült vagyoni helyzete miatt elhatározta, hogy megélhetését a kórházban ápolt, időskorú sértettek sérelmére elkövetett vagyon ellni bűncselekmények elkövetéséből fogja biztosítani.

Elhatározásának megfelelően a vádlott 2014. március 24. és 2016. január hó közötti időszakban több alkalommal kihasználva azt, hogy a sértettek időlegesen nem tartózkodtak a kórteremben az őrizetlenül hagyott értékeik közül különböző összegű készpénzt, míg a 2014. február 02. és 2016. február 22. napja közötti időszakban a szentesi kórháztól az egészségügyi intézmény tulajdonát képző egészségügyi eszközöket, gyógyszereket tulajdonított el jogtalanul.

A vádlott ezen túlmenően 2014. július 28. és 2016. február 23. napjai között több alkalommal megromlott egészségi állapotú, illetve idős koruk miatt a bűncselekmény felismerésére, elhárítására korlátozottan képes, védekezésre képtelen állapotban lévő sértettektől jogtalanul ékszereket, készpénzt tulajdonított el, valamint egy ilyen cselekményét követően az egyik sértettnek, kérésére, terápiás mennyiséget bizonyosan meghaladó mennyiségű, diazepin hatóanyagú gyógyszert adott orvosi utasítás nélkül és azt nem tüntette fel a sértett lázlapján, így ezen magatartásával foglalkozása szabályait megszegte és a sértett sérelmére, gondatlanságból testi sértést, benzodiazepin mérgezést okozott.

További felvilágosítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A másodfokú bíróság az ügyet nyilvános ülésen bírálja el.

Eljáró bíróság: