Kifosztás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 11., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6600 Szentes, Erzsébet tér 4.
Tárgyaló: 
fszt. 4. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint K. J. vádlott 2014. év február hónaptól kezdődően a szentesi kórházban ápolóként dolgozott, elnehezült vagyoni helyzete miatt elhatározta, hogy megélhetését a kórházban ápolt, időskorú sértettek sérelmére elkövetett vagyon ellni bűncselekmények elkövetéséből fogja biztosítani.

Elhatározásának megfelelően a vádlott 2014. március 24. és 2016. január hó közötti időszakban 9 alkalommal kihasználva azt, hogy a sértettek időlegesen nem tartózkodtak a kórteremben az őrizetlenül hagyott értékeik közül különböző összegű készpénzt, míg a 2014. február 02. és 2016. február 22. napja közötti időszakban a szentesi kórháztól az egészségügyi intézmény tulajdonát képző egészségügyi eszközöket, gyógyszereket tulajdonított el jogtalanul.

A vádlott 2014. július 28. és 2016. február 23. napjai között 12 alkalommal megromlott egészségi állapotú, illetve idős koruk miatt a bűncselekmény felismerésére, elhárítására korlátozottan képes, védekezésre képtelen állapotban lévő sértettektől jogtalanul ékszereket, készpénzt tulajdonított el, valamint egy ilyen cselekményét követően az egyik sértettnek, kérésére, terápiás mennyiséget bizonyosan meghaladó mennyiségű, diazepin hatóanyagú gyógyszert adott orvosi utasítás nélkül és azt nem tüntette fel a sértett lázlapján, így ezen magatartásával foglalkozása szabályait megszegte és a sértett sérelmére, gondatlanságból testi sértést, benzodiazepin mérgezést okozott, melynek gyógytartama 8 napon belüli.

További felvilágosítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben 2017. január 18. napján ugyancsak 08.30 órai kezdettel tárgyalást tart.

Eljáró bíróság: