Fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2014. október 1., szerda 11.30
Ügy tárgya: 
Fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
112. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az elsőfokú bíróság nem jogerős ítéletével bűnösnek mondta ki G. P. vádlottat lőfegyverrel visszaélés bűntettében, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében, 2 rb. személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegetve elkövetett zaklatás vétségében és rongálás vétségében, ezért öt év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott a büntetés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéleti tényállás lényege szerint G. P. vádlott 2012. december hó 10. napján 19:00 óra és 20:00 óra közötti időben, Árpádhalom belterületén a tulajdonát képező, lőfegyverré átalakított Slavia 620 típusú légpuskával – melynek tartására engedéllyel nem rendelkezett - kilőtt, és így szándékosan megrongált 4 db az EDF Démász Zrt. sértett tulajdonát képező lámpaoszlopokon elhelyezett világítótestet, mellyel 143.340,- forint kárt okozott. A vádlott cselekményét észlelte szomszédja, aki értesítette a polgárőrséget, majd a helyszínre érkező rendőrök a vádlottat intézkedés alá vonták.

G. P. vádlott a fentieket követően nehezményezte szomszédja bejelentését, és azt, hogy ennek folytán ellene büntetőeljárás indult, ezért 2012. december hó 11. napján 19:30 óra körüli időben, ittas állapotban, félelemkeltés céljából az utcáról azt kiabálta szomszédjának és annak gyermekének, hogy „lelövöldözlek benneteket”.

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője egyezően enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

További felvilágosíítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A másodfokú bíróság az ügyet nyilvános ülésen bírálja el.

Eljáró bíróság: