Folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2014. február 18., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Sóhordó u. 5.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint H. J. I.r. vádlott, bv. tőrm. a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben 2012. év folyamán szolgálata teljesítése során, a sétákon rendszeresen megszólította az egyik női fogvatartottat, és tudomására hozta, hogy „bejön neki”, majd több alkalommal különféle tárgyakat, így Milka csokoládét, színes zselés tollat, illetve fülhallgatót adott a hölgynek, továbbá kapcsolatfelvétel és csomagküldés érdekében felkereste annak családját.

K. Z. II.r. vádlott, bv. őrmester 2011 évben, pontosan meg nem határozható időponttól kezdődően rendszeresen kereste a kapcsolatot a fenti fogvatartottal, akivel szerelmi viszonya alakult ki, melynek keretében a fogvatartott cellájában csókolóztak, egymás nemi szervét simogatták, továbbá az intézeten belül leveleztek, mely levelek nagy része szexuális tartalmú volt.

A. G. III.r. vádlott, bv. tőrm. 2010 nyarán ugyancsak megismerkedett a fenti fogvatartottal. Először leveleztek, majd szexuális kapcsolat alakult ki közöttük. III. r. vádlott a fogvatartottnak plüssállatokat, csokoládét, meggyes pitét, illetve egyéb tárgyakat adott be a zárkájába, illetőleg egy rádiós kívánságműsorban zeneszámokat is küldött neki.

A vádlottak fenti cselekményeikkel megszegték munkaköri leírásuk azon rendelkezését, hogy a fogvatartottakkal való érintkezésük csak hivatalos tevékenységre irányulhat.

További felvilágosítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Szeged, 2014. február hó 13. napján

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság 2014. február hó 20. napján is tart tárgyalást 9.00 óra kezdési időponttal.

Eljáró bíróság: