Sajtóközlemény

2020. július 3.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatóak kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntettének és kitartottság bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak letartóztatása 2020. augusztus hó 02. napjáig tart.

2020. június 23.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a szentesi férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntette kísérletének, zaklatás vétségének és magánlaksértés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. július hó 22. napjáig tart.

2020. június 18.

A Csongrádi Járásbíróság bűnösnek mondta ki H. B. vádlottat állatkínzás bűntettében, ezért 10 hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte. A szabadságvesztést végrehajtásának elrendelése esetén börtönben kell végrehajtani.

2020. június 12.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a csongrádi férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. július hó 11. napjáig tart.

2020. május 26.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon megtartott ülésen elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntette kísérletének, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntettének elkövetésével.

2020. május 22.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható rablás bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. június hó 21. napjáig tart.

2020. május 21.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható közveszély okozása vétségének és garázdaság vétségének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. június hó 20. napjáig tart.

2020. május 18.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a román állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható halált okozó testi sértés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. június hó 18. napjáig tart.

2020. április 30.

A Szegedi Törvényszék nem jogerős ítéletében az alperes, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése 229/2020. (II.28.) Kgy. határozatát megsemmisítette.

2020. április 22.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben hozott azon végzését, melyben Sz. D. gyanúsított letartóztatását 2020. június 20. napjáig meghosszabbította.