Sajtóközlemény

2024. május 9.

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott a Szegedi Törvényszék, melyen elhangzott: a Szegedi Törvényszék az országos átlagot meghaladó mértékű ügyszám emelkedés mellett is újból eredményes évet zárt 2023-ban.

2024. február 1.

A Szegedi Járásbíróság – nem jogerős ítéletével – halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt 6 év 8 hónap börtönbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra és 9 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a tilos jelzésen áthaladó és a megengedett legnagyobb sebességet jelentősen túllépve közlekedő, halálos kimenetelű balesetet okozó vádlottat.

2023. december 15.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a vármegyei kisvárosból származó férfinak a letartóztatását, akit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak.

2023. szeptember 26.

Magyarországon lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják azt a török férfit, akit Ausztriában élet elleni bűncselekmény miatt köröztek. Ma a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

2023. május 16.

A Szegedi Törvényszék újabb eredményes évet zárt 2022-ben.

2023. március 29.

A Szegedi Járásbíróság gondatlanságból elkövetett ártalmas közfogyasztási cikkel visszaélés vétsége miatt 210 óra közérdekű munka büntetésre ítélte a fertőzött hústermékeket értekesítő, korábban hentesként dolgozó vádlottat.

2023. március 23.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat 6 év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, amiért a válogatott eszköztárral végrehajtott kínzássorozat végén majdnem halálra itatta zárkatársát.

2023. február 3.

A Szegedi Törvényszék jogerős másodfokú döntésében a vádlottat halált okozó ittas járművezetés bűntette – és további három bűncselekmény – miatt 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 7 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, amiért ittasan és kábítószer hatása alatt vezetve okozott halálos balesetet.

2023. január 11.

A tegnapi napon a vádirat ismertetésével, valamint hat vádlott vonatkozásában az előkészítő ülés megtartásával megkezdődött a szórólapterjesztéssel foglalkozó bűnszervezet ügye a Szegedi Törvényszéken. Az előkészítő ülés első napján a bűnösségét egyetlen vádlott sem ismerte el.

2022. december 9.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit közveszéllyel fenyegetés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.