Sajtóközlemény

2020. szeptember 15.

A Szegedi Járásbíróság bűnösnek mondta ki T. O. vádlottat tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, ezért 1 év – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 1 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A szabadságvesztést végrehajtásának elrendelése esetén fogházban kell végrehajtani.

2020. szeptember 15.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akiket emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak letartóztatása 2020. október 14. napjáig tart.

2020. július 13.

A Szegedi Járásbíróság pénteken elrendelte annak a szerb állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akit kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt szerdán vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. augusztus hó 10. napjáig tart.

2020. július 7.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta a Szegedi Járásbíróság B. H. vádlottal és társaival szemben határzár tiltott átlépésének bűntette és más bűncselekmény miatti büntetőügyben meghozott elsőfokú ítéletét akként, hogy a kiszabott kiutasítás tartamát egyezően két évre enyhítette az I.r., II.r., III.r. és IV.r. vádlott vonatkozásában.

2020. július 3.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatóak kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntettének és kitartottság bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak letartóztatása 2020. augusztus hó 02. napjáig tart.

2020. június 23.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a szentesi férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntette kísérletének, zaklatás vétségének és magánlaksértés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. július hó 22. napjáig tart.

2020. június 18.

A Csongrádi Járásbíróság bűnösnek mondta ki H. B. vádlottat állatkínzás bűntettében, ezért 10 hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte. A szabadságvesztést végrehajtásának elrendelése esetén börtönben kell végrehajtani.

2020. június 12.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a csongrádi férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. július hó 11. napjáig tart.

2020. május 26.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon megtartott ülésen elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntette kísérletének, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntettének elkövetésével.

2020. május 22.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható rablás bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. június hó 21. napjáig tart.