Sajtóközlemény

2018. december 5.

A Szegedi Törvényszék a 2018. július 1. napján hatályba lépett büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény alapján az előkészítő ülésen ítéletet hirdetett a Szegedi Törvényszékre 2018. augusztus 13. napján érkezett vádiratban foglalt 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő emberölés bűntette ügyében.

2018. november 29.

A kártalanítási eljárás egy peren kívüli eljárás melynek keretében a bíróság az elítélt kérelme alapján megvizsgálja, hogy a büntetés végrehajtása során a fogvatartó intézet a jogszabályban előírt feltételeket (például mozgástér biztosítása, illemhely elkülönítése stb.) biztosította-e az elítélt részére.

2018. november 27.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája hétvégén három gyanúsított vonatkozásában rendelt el kényszerintézkedéseket. Két gyanúsítottat kábítószer kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja, míg egy gyanúsítottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség.

2018. november 23.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki fk. K. P. V. I.r. vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, személyi szabadság megsértése bűntettében és testi sértés bűntettében, K. R. M. II. r. és K. D. N. III. r.

2018. november 20.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki O. J. L. I. r., B. S. II. r. és P. L. III. r. vádlottakat hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben, mely bűncselekményt a vádlottak társtettességben követtek el.

2018. november 9.

A Szegedi Járásbíróság kényszerintézkedéseket rendelt el az emberkereskedelem bűntette és pénzmosás bűntette miatt indult büntetőügyben. A bíróság két gyanúsított esetében letartóztatást, míg két másik gyanúsított esetében távoltartást rendelt el. A bíróság döntése alapján a kényszerintézkedések 2018. december hó 08. napjáig tartanak.

2018. november 9.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság távoltartást és bűnügyi felügyeletet elrendelő végzését a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének kísérlete miatt indult büntetőügyben.

2018. november 9.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta a Szegedi Járásbíróság T. J.

2018. október 31.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki Dr. M. P. I.r. vádlottat hűtlen kezelés bűntettében, valamint K. E. II.r. vádlottat bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntettében. A bíróság ezért az I.r. vádlottat 6 hónap végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg a II. r.

2018. október 19.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen két gyanúsított vonatkozásában rendelt el bírói engedélyes kényszerintézkedéseket. A gyanúsítottakat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A gyanúsítottakkal szemben elrendelt kényszerintézkedések 2018. november hó 18.