Sajtóközlemény

2019. február 15.

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tárgyaláson kívül meghozott végzésében a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2018. november 26. napján kelt határozatát hatályon kívül helyezte.

2019. február 14.

A Szegedi Törvényszék bűnösnek mondta ki C. J vádlottat és hét társát pénzmosás bűntettében, míg egy társát pénzmosás elkövetésében való megállapodás vétségében, ezért az I.r. vádlottat 5 év szabadságvesztésre, a II.r. és III.r. vádlottakat 3 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra, a IV.r.

2019. február 14.

A Szegedi Törvényszék bűnösnek mondta ki B. D. vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettében, ezért 10 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

2019. február 13.

A Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki Gy. L. vádlottat testi sértés bűntettében, ezért 6 év 6 hónap börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

2019. február 13.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa érdemben helybenhagyta a Szegedi Járásbíróság T. J. vádlottal szemben légi közlekedés veszélyeztetésének bűntettével összefüggésben elkövetett hamis tanúzásra felhívás bűntette miatti büntetőügyben meghozott elsőfokú ítéletét.

2019. február 8.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a két szerb állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akiket rablás bűntettének kísérlete miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak letartóztatása 2019. március hó 08. napjáig tart.

2019. január 31.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a magyar állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akit jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2019. február hó 28. napjáig tart.

2019. január 24.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa az ún. „Szeviép”-ügyben döntött a kényszerintézkedések tárgyában.

2019. január 21.

A Szegedi Járásbíróság három lengyel állampolgárságú gyanúsított letartóztatását rendelte el a nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult bűnügyben. A gyanúsítottak letartóztatása 2019. február hó 18. napjáig tart.

2019. január 14.

A Szegedi Járásbíróság négy gyanúsított – melyből hárman fiatalkorúak - vonatkozásában rendelt el kényszerintézkedéseket a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt indult bűnügyben.