Sajtóközlemény

2023. szeptember 26.

Magyarországon lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják azt a török férfit, akit Ausztriában élet elleni bűncselekmény miatt köröztek. Ma a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

2023. május 16.

A Szegedi Törvényszék újabb eredményes évet zárt 2022-ben.

2023. március 29.

A Szegedi Járásbíróság gondatlanságból elkövetett ártalmas közfogyasztási cikkel visszaélés vétsége miatt 210 óra közérdekű munka büntetésre ítélte a fertőzött hústermékeket értekesítő, korábban hentesként dolgozó vádlottat.

2023. március 23.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat 6 év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, amiért a válogatott eszköztárral végrehajtott kínzássorozat végén majdnem halálra itatta zárkatársát.

2023. február 3.

A Szegedi Törvényszék jogerős másodfokú döntésében a vádlottat halált okozó ittas járművezetés bűntette – és további három bűncselekmény – miatt 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 7 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, amiért ittasan és kábítószer hatása alatt vezetve okozott halálos balesetet.

2023. január 11.

A tegnapi napon a vádirat ismertetésével, valamint hat vádlott vonatkozásában az előkészítő ülés megtartásával megkezdődött a szórólapterjesztéssel foglalkozó bűnszervezet ügye a Szegedi Törvényszéken. Az előkészítő ülés első napján a bűnösségét egyetlen vádlott sem ismerte el.

2022. december 9.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit közveszéllyel fenyegetés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.

2022. szeptember 21.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat 3 év 6 hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, amiért ismerősét olyan súlyosan bántalmazta egy fém cipőkanállal, hogy a sértett elhalálozott.

2022. szeptember 14.

A Szegedi Törvényszék a volt küzdősportolót jogerősen 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a próbaidőre pártfogó felügyeletét is elrendelte, amiért súlyosan bántalmazta az éjszakai szórakozás után mellette elsétáló sértettet.

2022. május 17.

A Szegedi Törvényszék eredményes évet zárt 2021-ben. A bírósági munka hatékonyságát mutatja, hogy a törvényszéken tavaly összesen 46.970, összességében pedig a 2020. évhez viszonyítva 3,3 %-kal több ügyet fejeztek be a bírói tanácsok - derült ki a szervezet évértékelő sajtótájékoztatóján. A 2 éven túli peres ügyek arányát tekintve 2021.