Sajtóközlemény

2023. január 11.

A tegnapi napon a vádirat ismertetésével, valamint hat vádlott vonatkozásában az előkészítő ülés megtartásával megkezdődött a szórólapterjesztéssel foglalkozó bűnszervezet ügye a Szegedi Törvényszéken. Az előkészítő ülés első napján a bűnösségét egyetlen vádlott sem ismerte el.

2022. december 9.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit közveszéllyel fenyegetés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.

2022. szeptember 21.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat 3 év 6 hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, amiért ismerősét olyan súlyosan bántalmazta egy fém cipőkanállal, hogy a sértett elhalálozott.

2022. szeptember 14.

A Szegedi Törvényszék a volt küzdősportolót jogerősen 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a próbaidőre pártfogó felügyeletét is elrendelte, amiért súlyosan bántalmazta az éjszakai szórakozás után mellette elsétáló sértettet.

2022. május 17.

A Szegedi Törvényszék eredményes évet zárt 2021-ben. A bírósági munka hatékonyságát mutatja, hogy a törvényszéken tavaly összesen 46.970, összességében pedig a 2020. évhez viszonyítva 3,3 %-kal több ügyet fejeztek be a bírói tanácsok - derült ki a szervezet évértékelő sajtótájékoztatóján. A 2 éven túli peres ügyek arányát tekintve 2021.

2022. március 25.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a tegnapi napon – nem végleges döntéseivel – egy hónapra elrendelte annak a két nőnek a letartóztatását, akiket emberkereskedelem bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.

2022. március 11.

A fogyasztóvédelem jelentőségét egyrészt az érintett ügyletek jelentős száma (lényegében valamennyien fogyasztók vagyunk, nap mint nap kötünk fogyasztói szerződéseket), másrészt a vásárlók többségének gyengébb érdekérvényesítési pozíciója, nem elégséges információi, kiszolgáltatott helyzete, s az ezáltal teremtett fokozott jogvédelmi igény adja.

2022. március 10.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírái 2022. március 10. napján külön-külön lefolytatott eljárásokban egyezően egy hónapra elrendelték annak a három gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint 2017. és 2021. közötti időszakban több, mint 800 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

2022. február 24.

Idén sem engedélyezte az életfogytig tartó szabadságvesztésből M.M. feltételes szabadságra bocsátását a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája. Legkorábban 25 év után, 2019-ben lehetett volna az elítéltet feltételes szabadságra bocsátani, azonban – a korábbi döntésekkel egyezően – 2022-ben sem került sor erre.

2022. február 1.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.