Sajtóközlemény

2020. március 25.

A Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a Legfőbb Ügyész javaslatára a Kormány 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelete alapján 2020.  március 15. napjától rendkívüli ítélkezési szünet került elrendelésre, melynek értelmében a bíróságok nem tartanak előkészítő ülést, tárgyalást és nyilvános ülést. A 2020. március 15. napja utáni időpontra kitűzött tárgyalások elmaradnak.

2020. március 4.

A Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki H. V. A. vádlottat emberölés bűntettében, csalás bűntettében és hamis vád bűntettében, ezért – valamint társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt is - a bíróság halmazati büntetésül 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

2020. március 4.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a dóci férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. április hó 03. napjáig tart.

2020. február 25.

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság nem jogerős ítéletében megállapította, hogy K. F. önkormányzati képviselő méltatlan a tisztségére, ezt meghaladóan a keresetet elutasította.

2020. február 21.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. március hó 20. napjáig tart.

2020. február 7.

A pestisracok.hu online felületen 2020. február 06. napján „Botka László önkormányzata és a szegedi bíróságok együtt tényleg olyan, mint egy nagy család (3.

2020. február 7.

A pestisracok.hu online felületen 2020. február 3. napján „Nem csitul a botrány! – A szegedi piacról elüldözött kereskedők ügyét is Botkáékkal összefonódott bírák kapták (1.

2020. február 7.

A Szegedi Törvényszék bűnösnek mondta ki B. J. I. r. és Sz. D. II. r. vádlottakat társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés bűntettében, E. Zs. III. r. és B. Gy. V. r. vádlottakat csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében, valamint M. R. IV. r. vádlottat garázdaság vétségében. A III. r., az V. r. és a IV. r.

2020. január 30.

Tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntette miatt állított bíróság elé két palesztin és két szír állampolgárt, valamint határzár tiltott átlépésének bűntette miatt egy algériai állampolgárt a Szegedi Járási Ügyészség a mai napon. Az eljárásban a Szegedi Járásbíróság nem jogerős ítéletet hozott.

2020. január 28.

A Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa érdemben helybenhagyta a büntetés-végrehajtási bíró 2020. január hó 14. napján meghozott azon döntését, melyben a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt S. Z. elítélt feltételes szabadságra bocsátását mellőzte.