Sajtóközlemény

2019. július 8.

A Szegedi Törvényszék bűnösnek mondta ki D. A.-né I. r. és D. A. II. r. vádlottakat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében, ezért az I. r. vádlottat 6 év fegyházban, míg a II. r. vádlottat 6 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és mindkét vádlottat 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

2019. július 5.

Dr. C. Cs. A. vádlott ellen bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyó büntetőeljárást a Szegedi Törvényszék eljáró bírói tanácsa – a vádlott Európa Parlamenti képviselői jelölése miatt fennálló mentelmi jogosultságára tekintettel – a büntetőeljárási törvény kötelező rendelkezése alapján 2019.

2019. június 26.

A bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a bíróság - az egyezség jóváhagyását követően - bűnösnek mondta ki az V. r.

2019. június 18.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2019. július hó 18. napjáig tart.

2019. június 14.

A Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa helybenhagyta a büntetés-végrehajtási bíró 2019. május hó 28. napján meghozott azon döntését, melyben az emberölés bűntette és rongálás bűntette miatt 17 év szabadságvesztésre ítélt H. D. elítéltet 2019. július 15. napjával feltételes szabadságra bocsátotta.

2019. június 14.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta a Szegedi Járásbíróság A. L. vádlottal és társaival szemben zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatti büntetőügyben meghozott elsőfokú ítéletét akként, hogy a kiszabott börtönbüntetés, illetve szabadságvesztés tartamát enyhítette az I.r. vádlott vonatkozásában 7 évre, a II. és III. r. vádlottak vonatkozásában 6 évre, a IV.

2019. június 7.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a két szerb állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akiket lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt szerdán vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak letartóztatása 2019. július hó 07. napjáig tart.

2019. június 5.

A HVG.hu internetes portálon „Saját főnökük szerint sem pártatlan bírókkal indul a Czeglédy-ügy” cím alatt megjelent írással kapcsolatosan a Szegedi Törvényszék az alábbi tájékoztatást adja.

2019. június 3.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak az öt férfinak a letartóztatását, akiket bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt pénteken vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak letartóztatása 2019. július hó 02. napjáig tart.

2019. május 28.

A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a mai napon az emberölés bűntette és rongálás bűntette miatt 17 év szabadságvesztésre ítélt ifj. H. D. elítéltet a szabadságvesztésből nem jogerősen 2019. július 15. napjától feltételes szabadságra bocsátotta annak megállapítása mellett, hogy a feltételes szabadság ideje alatt az elítélt pártfogó felügyelet alatt áll.