Távmeghallgatások a rendkívüli ítélkezési szünetben a Szegedi Törvényszéken és illetékességi területéhez tartozó járásbíróságokon

A Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a Legfőbb Ügyész javaslatára a Kormány 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelete alapján 2020.  március 15. napjától rendkívüli ítélkezési szünet került elrendelésre, melynek értelmében a bíróságok nem tartanak előkészítő ülést, tárgyalást és nyilvános ülést. A 2020. március 15. napja utáni időpontra kitűzött tárgyalások elmaradnak.

A bíróság a személyes jelenlétet igénylő halaszthatatlan eljárási cselekményeket– lehetőség szerint – távmeghallgatás útján tartja meg. 

A Szegedi Törvényszéken és illetékességi területéhez tartozó járásbíróságokon a rendkívüli ítélkezési szünet elrendelése óta a mai nappal bezárólag összesen 24 ügyben tartottak távmeghallgatást az eljáró bírák:

A Szegedi Törvényszék bv. bírája fogvatartottak ügyeiben 2020. március 17. és március 19. napokon összesen 19 ügyben tartott távmeghallgatást feltételes szabadságra bocsátás, reintegrációs őrizet elrendelése és fenyítés elleni fellebbezés elbírálása tárgyában.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírái 2020. március 16., március 24. és március 25. napokon kényszerintézkedések – letartóztatás meghosszabbítása és elrendelése - tárgyában összesen 5 ügyben tartottak távmeghallgatást.

Szeged, 2020. március 25.