Letartóztatás - emberölés bűntette

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. március hó 20. napjáig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2004. november 16. napján a délelőtti órákban a gyanúsított megölte makói ingatlanában az ott lakó időskorú sértettet, valamint az oda látogatóba érkező lányát.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekményt látszik megvalósítani, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Ezen túlmenően a büntetett előéletű gyanúsítottal szemben jelenleg más büntetőeljárás is folyamatban van, így vonatkozásában az a veszély is fennáll, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a bíróság végzése véglegessé vált.

Az ügy felderítéséről a rendőrség a mai napon sajtótájékoztató keretében fog részletes tájékoztatás adni.

Szeged, 2020. február 21. napján