Nem jogerős ítélet a határzár megrongálásának bűntette miatt indult ügyben két koszovói állampolgárral szemben

Határzár megrongálásának bűntette miatt állította bíróság elé R. S. és M. B. koszovói állampolgár vádlottakat a Szegedi Járási Ügyészség péntek délelőtt. Az eljárásban a Szegedi Járásbíróság nem jogerős ítéletet hozott.

A tényállás szerint a két tizenkilenc éves elkövető 2019. szeptember 3. napon, a késő esti órákban, Röszke térségében rongálta meg a határzárat. Az elkövetők mind a belső, mind a külső kerítést átvágták 40-50 centi átmérőjű felületen, majd a kivágott résen keresztül az ország területére jogosulatlanul beléptek. Az elkövetőket a rendőrök a határzár közelében ellenőrzés alá vonták.

A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett határzár megrongálásának bűntettében mondta ki bűnösnek, a vádlottakat egyezően 1 év 6 hónap végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 3 év 2 hónap Magyarország területéről kiutasításra ítélte.

A bíróság döntésével szemben az ügyész 3 munkanapot tartott fent esetleges fellebbezés bejelentésére, míg a vádlottak és védőik azt tudomásul vették. Az ítélet nem jogerős.

Szeged, 2019. év szeptember hó 06. napján