Tájékoztatás HVG.hu portálon megjelent cikkel kapcsolatban

A HVG.hu internetes portálon „Saját főnökük szerint sem pártatlan bírókkal indul a Czeglédy-ügy” cím alatt megjelent írással kapcsolatosan a Szegedi Törvényszék az alábbi tájékoztatást adja.

A Szegedi Törvényszék elnöke 2019. február 08. napján a Szegedi Ítélőtáblánál kezdeményezte a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt dr. C. Cs. A. és társaival szemben indult büntetőügyből a Szegedi Törvényszék kizárását és eljáró bíróság kijelölését.

A Szegedi Ítélőtábla 2019. február 19. napján meghozott döntésével a Szegedi Törvényszék kizárását megtagadta, tekintve, hogy álláspontjuk szerint a Szegedi Törvényszék egyetlen büntető bírája sincs kizárva az ügy elbírálásából.

A Szegedi Törvényszék dr. C. Cs. A.-val szemben a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárást a mentelmi jogra figyelemmel megszüntette, erre tekintettel dr. C. Cs. A.-val szemben a Szegedi Törvényszéken büntetőeljárás nincs folyamatban. Ekként nem felel meg a valóságnak a cikkben állított azon kijelentés, miszerint 2019. május 23. napi dátummal a jelen ügyben tartandó előkészítő ülésre nevezett idézést kapott.

Szeged, 2019. június 05. napján