Letartóztatásban az édesanyját bántalmazó makói férfi

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a makói férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható halált okozó testi sértés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2019. június hó 10. napjáig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019. május 5. és május 7. napja közötti időszakban a vele közös háztartásban élő édesanyját makói ingatlanukban testszerte ököllel és lábbal többszörösen olyan súlyosan bántalmazta, amelynek során a kialakult sérülésekkel oki összefüggésben légzési és keringési elégtelenség miatt a sértett lakóhelyén elhalálozott.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel – 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel - fenyegetett bűncselekményt látszik megvalósítani, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Emellett a büntetett előéletű gyanúsítottat közeli hozzátartozója sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt korábban jogerősen elítélték, illetve rendszeresen fejtett ki az elmúlt időszakban erőszakos cselekményeket, így megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság a letartóztatás céljait enyhébb kényszerintézkedéssel nem látta elérhetőnek, így a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azzal szemben a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be, így a bíróság végzése nem vált véglegessé.

Szeged, 2019. május 10. napján