Letartóztatásban az élettársát megfojtó nő

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettének és nagyobb kárt okozó csalás bűntettének, emellett hamis vád bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2019. április hó 01. napjáig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a gyanúsított és a vele párkapcsolatban élő a sértett 2017 májusában, pontosabban nem ismert időpontban, az általuk közösen lakott, de a sértett tulajdonában lévő otthonukban összevesztek, dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított megütötte és megfojtotta a sértettet. Az elkövető ezután a holttestet a kertben lévő gödörbe tette, és betemette.

A gyanúsított a sértett megölése után a sértett másik ingatlanában lakó bérlőnek azt mondta, hogy a sértett börtönben van és a bérleti díj átvételére őt felhatalmazta. A gyanúsított ily módon a bérlőt megtévesztette, és 2018 júliusáig 560.000,- Ft bérleti díjat vett át jogtalanul.

A gyanúsított a vele szemben megindult eljárás során valótlanul azt állította, hogy egy másik személy a holttest elrejtéséhez segítséget nyújtott.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekményt látszik megvalósítani, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. E veszély fokozott, különösen arra figyelemmel, hogy a nyomozó hatóság elől a nyomozás megindulása után elrejtőzött. Ezen túlmenően megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével a bizonyítási eljárás meghiúsítására, magakadályozására törekedne, ezért letartóztatásának elrendelése mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a bíróság végzése véglegessé vált.

Szeged, 2019. március 01. napján