Tájékoztatás előzetes letartóztatás nem jogerős elrendeléséről - emberölés bűntette

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2017. december hó 29. napjáig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. október-november hónapban - pontosan meg nem határozható napon - egy csongrádi ingatlanban, előzetes szóváltást követően a lakóingatlanban favágásra használt, nagyobb méretű fejszével, két alkalommal ütést mért a lakóingatlanban szívességi alapon tartózkodó sértett fejére, mely ütések következményeként okozott sérülések eredményeként a sértett elhalálozott.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett (öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszik megvalósítani, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne, ezért előzetes letartóztatásának elrendelése indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

További felvilágosítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Szeged, 2017. november hó 29. napján