Hódmezővásárhelyi Járásbíróság

Cím
6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 4.
Levelezési cím
6801 Hódmezővásárhely, Pf.: 55.
Központi telefonszám
+36 62 795 135
E-mail cím
birosag@hmvhely.birosag.hu
Elnök:
dr. Czédli Gergő

Ügyfélfogadási rend

Közös polgári, gazdasági és végrehajtói iroda:
hétfő - péntek 9.00 - 11.00 óráig
szerda 8.00 - 12.00 és 13.00 - 15.00 óráig (nem csak ügyvédeknek)
Büntető iroda:
hétfő - péntek 9.00 - 11.00 óráig
szerda 8.00 - 12.00 és 13.00 - 15.00 óráig (nem csak ügyvédeknek)
Ügyfélsegítő nap ügyfélfogadás:
hetente szerda 8.00-12.00 óráig, ill. 13.00-15.00 óráig.

Megközelíthetőség autóval

GPS: X 20,317 Y 46,416

Hódmezővásárhely a 45-ös és 47-es számú főútról közelíthető meg.

45-ös számú (Debrecen, Budapest) főútról érkezők a bíróság épületét a Lázár u. – Hódi Pál utca -  Kossuth tér útvonalon keresztül közelíthetik meg.

47-es számú (Szeged) főútról érkezők a járásbíróságot az Ady Endre utca - Ipoly utca - Móricz Zsigmond utca - Kodály Zoltán utca - Dr. Imre József utca - Zrínyi utca - Nyizsnay Gusztáv utca - Bakay utca - Kossuth tér útvonalon keresztül érhetik el.

 

Parkolás

Személyautóval érkezők parkolóhelyet találnak a bíróság épülete melletti Bakay utcán, valamint az épület bejáratától balra eső Hódi Pál utcában és az ott kialakított parkolóban. Hódmezővásárhelyen a várakozási övezetekben munkanapokon 8-18 óráig kizárólag előre megváltott parkolójeggyel, díjfizetés ellenében szabad várakozni.

Parkolójegyet váltani legközelebb a Bakay utca sarkán, míg kissé távolabb a Bakay u. 14. szám és a Lázár utca 5. szám előtt lévő parkolójegy kiadó automatánál lehetséges, illetve mobiltelefon segítségével SMS-ben a rendszám elküldésével a 06/20-as, 30-as vagy 70-es előhívószámú (attól függően, hogy milyen előhívószámú mobilkészülékről kerül elküldésre az SMS) 810-6801-es számra, míg a várakozás befejeztével a STOP szó elküldésével. Hódmezővásárhelyen is lehetőség van továbbá az országos parkolás díjfizetést lehetővé tévő mobiltelefonos applikációk használatára.

Megközelíthetőség közösségi közlekedéssel

Amennyiben ún. tram-trainnel érkezik Hódmezővásárhelyre:

A Szeged (Algyő) irányából közlekedő villamos a Hódmezővásárhelyi Járásbírósághoz legközelebb a Kossuth téri megállóban áll meg.

Gyalogosan közelíthető meg innen a bíróság épülete 2 perc sétával, a szerelvény menetirányával ellentétes irányba, a Kossuth téren való átkeléssel, mely irányból nézve az épület a tér jobb túlsó sarkán (a postával szemben) található.

Amennyiben egyéb vonattal érkezik Hódmezővásárhelyre:

Hódmezővásárhelyen a vasútállomás a Hódmezővásárhely, Kistópart u. 2. szám alatt található.

Gyalogosan: a vasútállomástól 25-30 perc alatt érhető el a bíróság épülete a belvárosba vezető Bajcsy-Zsilinszky Endre utca-Toldi utca-Bocskai utca-Andrássy út útvonalon keresztül.

Tömegközlekedési eszközzel: az 1-es és 13-as számú menetrend szerinti helyi buszjárattal a METRIPOND, vá.bej.út (Bajcsy-Zsilinszky utca) megállóban felszállva és a Kórház megállóban vagy a Hódi Pál utcai megállóban leszállva, még 2 perc sétát követően jut el a bíróság épületéhez.

 

Hódmezővásárhely másik vasútállomása a Népkert megálló, a Hódmezővásárhely, Kisállomás sor 2. szám alatt.

Gyalogosan: vasútállomástól 20-25 perc alatt érhető el a bíróság épülete a belvárosba vezető Móricz Zsigmond utca - Dr. Imre József utca - Zrínyi utca útvonalon keresztül.

Tömegközlekedési eszközzel: a 16-os számú menetrend szerinti helyi buszjárattal lehet eljutni a bíróság épületéhez a Nagy András János utcai megállóban felszállva a Kórház megállóban vagy a Hódi Pál utcai megállóban leszállva, ezt követően még kb. 2 perc sétával éri el a bíróság épületét.

A vasúti menetrendről és a díjszabásról – a tram-traint is ideértve – a www.mav.hu internetes oldalon tájékozódhat.

 

Amennyiben autóbusszal érkezik Hódmezővásárhelyre:

A buszállomás a Hódmezővásárhely, Bocskai utca 5. szám alatt található.

Gyalogosan: a buszállomástól kb. 15 perc alatt elérhető a bíróság épülete a belvárosba vezető Bocskai utca - Andrássy út - Kossuth tér útvonal keresztül.

Tömegközlekedési eszközzel: az 1-es, 7-es és 16-os számú menetrend szerinti helyi buszjárattal a Kálvin János téren felszállva a Hódi Pál utcai vagy a Kórház megállóban leszállva, még kb. 2 perc sétával juthat el a bíróság épületéhez.

Az országos autóbusz menetrend kereső a www.volanbusz.hu internetes oldalon található meg.

Akadálymentesítéssel kapcsolatos információk elérhetőek az alábbi hivatkozásról.