Nyári tárgyalásmentes időszak: változik az ügyfélfogadás a bíróságokon

Tájékoztatás a 2022. évi ítélkezési szünetre vonatkozó ügyfélfogadási rendről

A bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulója, július 15. napja 2001 óta a bírák és igazságügyi alkalmazottak ünnepnapja, mely munkaszüneti nap.

A bíróságokon ezt a napot nyári tárgyalásmentes időszak követi, mely 2022. július 18. napjától 2022. augusztus 19. napjáig tart. Ezen időszakban a bíróságok ügyeleti rendszerben működnek, a kezelőirodák változatlanul fogadják a beadványokat, biztosítják az ügyfélfogadást.

A bírósági munka valójában ezen időszakban sem áll meg, bizonyos területeken – pl. a cégbíróságokon, vagy a nyomozási bírák és egyes büntetőügyek esetében – a feladatellátás folyamatos.

A kezelőirodákon azonban módosul az ügyfélfogadási rend az alábbiak szerint:

a Szegedi Járásbíróságon, a Szegedi Törvényszéken, a Csongrádi, Hódmezővásárhelyi, Makói, Szentesi Járásbíróságon és a Szegedi Törvényszék irodáiban (kivéve a Cégbíróságot) 2022. július 18. napjától 2022. augusztus 19. napjáig

  • hétfőtől-péntekig: 8-10 óráig

a Szegedi Törvényszék Civil Szervezetek Nyilvántartási Irodáján, Cégbíróságán 2022. július 18. napjától 2022. augusztus 31. napjáig

  • hétfőtől-csütörtökig: 9-11 óráig.

Ügyfélsegítő ügyfélfogadása szintén változik:

A Csongrádi, a Hódmezővásárhelyi, a Makói és a Szentesi Járásbíróságokon az Ügyfélsegítő ügyfélfogadása szünetel. Ezen négy járásbíróságon az eredeti ügyfélsegítői rend 2022. augusztus 22. napjától áll vissza.

Ezért 2022. július 18. napjától 2022. augusztus 19. napjáig kizárólag a Szegedi Járásbíróság és a Szegedi Törvényszék (munkaügyi ügyekben) látja el változatlanul heti egy munkanapon, hétfőn az Ügyfélsegítő teendőket a Szeged, Tábor utca 4. szám alatti épületben. Az Ügyfélsegítő ügyfélfogadásra a Szegedi Törvényszék honlapján továbbra is időpontfoglalás szükséges. (időpont itt foglalható)