A COVID-19 miatt hatályos korlátozások továbbra is érvényben maradnak a Szegedi Törvényszéken

A járványügyi védelmi intézkedések fenntartására figyelemmel változatlanul érvényesek a korlátozások a Szegedi Törvényszéken.

A Szegedi Törvényszék épületébe az ügyfelek csak COVID-19 érintettségükre vonatkozó írásbeli nyilatkozat megtétele és kézfertőtlenítést követően léphetnek be. A tárgyalásokon, nyilvános üléseken kizárólag a megidézettek vehetnek részt, a kísérők jelenléte, illetve a hallgatóság létszáma a tárgyalóterem nagyságától függően korlátozható, előzetes regisztrációhoz kötött. A fenti szabályok – így az előzetes regisztrációs kötelesség is – a sajtó képviselőire is vonatkoznak. E korlátozások célja a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása és az ügyfelek, a sajtó képviselői, továbbá a bírósági dolgozók egészségének megőrzése.

A tárgyalótermekben a védőtávolság betartása kötelező; a felszerelt plexifalak a járvány terjedését igyekeznek gátolni. A tárgyalótermeket a tárgyalásokat követően fertőtlenítik, valamint a 40 percenként kötelezően elrendelt szünetben - sor kerül a terem átszellőztetésére. A törvényszék szegedi épületeiben 38 darab, a vidéki járásbíróságokon 11 darab kézfertőtlenítő pont került kialakításra.

A Szegedi Törvényszéken az ügyfélsegítő napokon az ügyfelek előzetes regisztrációt követően vehetnek részt, óránként 1-1 fő fogadása biztosítható. Regisztrálni a következő telefonszámokon, illetve online formában is lehet:

Tel: 06-62-562-500, 06-62-795-012

WEB:

https://szegeditorvenyszek.birosag.hu/20201006/idopontfoglalas-ugyfelsegitore

További hasznos információk az alábbi linken érhetőek el:

https://szegeditorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201022/tajekoztato-jarvanyugyi-keszultseg-idejen-szegedi-torvenyszek-epuleteiben-tartozkodas

 

Szeged, 2021. február 3. napján