Tájékoztató a járványügyi készültség idején a Szegedi Törvényszék épületeiben tartózkodás szabályairól

Tisztelt Ügyfeleink!

 

2020. szeptember 21-től a Szegedi Törvényszék és a területén működő járásbíróságok, a Szegedi, a Hódmezővásárhelyi, a Makói, a Szentesi, valamint a Csongrádi Járásbíróság épületeiben működő kezelő és tájékoztató irodákban (ideértve a Gazdasági Hivatal irodáit, pénztárát, valamint az elnöki kezelőirodákat is) a személyes ügyfélfogadás az iratbetekintési eljárásra, valamint az ügyfélsegítő szolgáltatás igénybevételére korlátozódik.

Az iratbetekintés és az ügyfélsegítő szolgáltatás igénybevétele céljából a bíróság épületébe ügyfeleink kizárólag előzetes regisztrációt követően léphetnek be! Előzetes regisztrációra elktronikusan vagy telefonon, a bíróságok központi telefonszámain keresztül van lehetőség. A telefonszámok a Szegedi Törvényszék internetes honlapján elérhetőek.

Az épületbe való belépés és az előzetes regisztráció részletes szabályait az alábbi linken olvasható tájékoztató tartalmazza.

 

 

Ügyfeleink papíralapon benyújtandó beadványaikat elsősorban postai úton, vagy a Szegedi Törvényszék és a területén működő járásbíróságok épületeiben található gyűjtőládába való elhelyezés útján nyújthatják be.

A Szegedi Törvényszék felhívja az Ügyfelek figyelmét arra, hogy a járványhelyzetre
figyelemmel – amennyiben van rá lehetőségük – továbbra is az elektronikus ügyintézési lehetőségeket részesítsék előnyben és törekedjenek a személyes találkozások számának csökkentésére az ügyintézés során.