Idő- és stresszkezelési tréning a Szegedi Törvényszéken

A Szegedi Törvényszék a családbarát munkahely program keretében kiscsoportos idő- és stresszkezelési tréninget hirdetett meg 2019. október, november és december hónapban a bírósági dolgozók részére. 

A jelentkezők nyolc csoportban, két napos foglalkozáson vehetnek részt. A tréning két modulból épül fel, az időgazdálkodás modul Dr. Szilárdi Réka time management tréner, míg a stresszkezelés modul Hent Cecília pszichológus és autogén relaxációs tréner vezetésével zajlik.

Az idő menedzsment modulon a résztvevők az elméleti bevezetést követően az időgazdálkodási mátrix és időmérleg elemzéssel ismerkedhetnek meg játékos feladatok kíséretében.

A stresszkezelés modul során a relaxációs, önsegítő, önismeretet elmélyítő módszerek

alapjait ismerhetik meg a résztvevők. Emellett az egyéni-, páros- és csoportos műhelymunka a különböző stresszkezelő technikák elsajátításában nyújt segítséget.

A tréningen eddig részt vett dolgozók a foglalkozások hasznosságáról számoltak be és érdeklődésüket fejezték ki a stresszkezelés témájában való további elmélyedésre, önismereti munkavégzésre.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma CSP-CSBM-19. kódszámú, a „Családbarát munkahelyek” elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott és CSP-CSMB-19-0056. pályázati azonosító számon befogadott „Családbarát munkahely = Kiegyensúlyozott család” elnevezésű pályázati projekt keretében valósult meg.

 

Szeged, 2019. november 07. napján

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya