A Bíróságok Napját ünnepelték a Szegedi Törvényszéken

2019. július 11. napján ünnepelte a Szegedi Törvényszék a Bíróságok Napját.

Dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke köszöntőjében emlékeztetett a 150 évvel ezelőtt július 15-én kihirdetett bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvényczikk meghatározó jelentőségére, amely deklarálta a közigazgatási és bírói hatalmi ágak szétválasztását.

Elnök Asszony beszédében kiemelte az OBH elnökének bírói illetmény hivatáshoz méltó és függetlenséget garantáló mértékének érdekében végzett erőfeszítéseit.

Kitért arra, hogy a törvényszéken folyó kitartó munka eredményeként a törvényszék ítélkezési megalapozottsági mutatói javultak, jelentős eredményeket értek el a hosszú pertartamú ügyek számának csökkentésében is.

Beszélt a törvényszéken biztosított szakmai továbbfejlődés lehetőségeiről, a tárgyi eszközökkel való ellátottság javításáról és a Szegedi Törvényszék életében zajló infrastrukturális fejlesztésekről.

Bejelentette, hogy a Szegedi Törvényszék 2019. évben ismételten sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Minisztérium Családbarát Munkahely címre.

Megköszönvén a kollégák első féléves munkáját, az Országos Bírósági Hivatal és a Szegedi Törvényszék nevében elismeréseket adott át a törvényszék azon kiváló bíráinak és igazságügyi alkalmazottainak, akik kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységükkel, példamutató életpályájukon a kollégák elismerését kiérdemelték.

A Bíróságok Napja keretében elismerésben részesült dr. Krajkó Zsuzsanna, a Szegedi Törvényszék tanácselnöke, dr. Sós József és dr. Tóth Tibor, a Szegedi Törvényszék bírái, dr. Bittera Ádám, a Makói Járásbíróság elnöke, Fekete Mihályné, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöki irodavezetője és Farkas Istvánné, a Csongrádi Járásbíróság tisztviselője.

Az ünnepség hangulatát Péter Lea tolmácsolásában József Attila: Dunánál című verse, valamint Patkós Maja és Patkós Mira hárfajátéka emelte.

 

Szeged, 2019. július 17. napján

 

További képekért kattintson ide.

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya