Büsz. képzés a Szegedi Törvényszéken

„A bírósági ügyvételi szabályok gyakorlati alkalmazása igazságügyi alkalmazottak részére” címmel tartottak képzést 2019. április 4. napján a Szegedi Törvényszéken.

Dr. Tárkány- Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke a képzést nyitó előadásában az igazságügyi alkalmazottak jogállását és tevékenységét érintő változásokról tartott előadást.

Dr. Berkes Tamás és dr. Gál Marianna, a törvényszéki bírák az elektronikus ügyintézés aktuális kérdéseit és gyakorlati problémáit ismertették, majd dr. Kánitz Judit, a Szegedi Járásbíróság igazgatási feladatok ellátására felkért - és dr. Tolna András, csoportvezető bíró az ügyfeleknek adható általános tájékoztatások köréről, valamint az ügykezelésre és az ügyintézésre vonatkozó legújabb szabályokról beszéltek.

A képzés első részének zárásaként dr. Nagy Andrea, a Szegedi Törvényszék igazgatási feladatok ellátására felkért bírája és dr. Vágó Mária, a Szegedi Törvényszék csoportvezető bírája „A bírósági határozatokra vonatkozó ügyviteli szabályok” címmel tartott előadást.

A délutáni képzés keretében dr. Kánitz Judit és dr. Tolna András a jegyzőkönyvezéssel kapcsolatos ügyviteli szabályokat osztották meg a hallgatósággal.

A képzés utolsó részeként az új Pp. és az új Be ügyvitellel összefüggő szabályai kerültek ismertetésre a polgári ügyszakban: dr. Lakatos Péter, kollégiumvezető, dr. Vágó Mária és dr. Tolna András csoportvezető bírák, a büntető ügyszakban pedig dr. Bakos Éva, kollégiumvezető, dr. Nagy Andrea, valamint dr. Kánitz Judit bírónők előadásában.

A frontális előadást követően az igazságügyi alkalmazottaknak lehetősége nyílt konzultáció keretében a felmerült kérdések és problémák megvitatására.

 

Szeged, 2019. április 05.

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya