Az új polgári perrendtartás alkalmazási problémáiról tartottak regionális képzést a Szegedi Törvényszéken

2019. április 1. napján a Szegedi Törvényszéken egész napos képzést tartottak „Az új Pp. gyakorlati és elméleti alkalmazási problémái az érdemi tárgyalás és bizonyítás során. A Határozat” címmel, amelyen a Szegedi Ítélőtábla, a Gyulai- , a Kecskeméti –, a Szolnoki – és a Szegedi Törvényszék bírái, titkárai vettek részt.

A rendezvényt Rózsáné dr. Markó Zsuzsanna, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettes nyitotta meg, majd dr. Komáromi Zoltán, a Szegedi Törvényszék tanácselnöke a bizonyítási indítványok és bizonyítási cselekmények időpontjáról és a késedelem következményeiről, valamint az állítási és bizonyítási szükséghelyzet részleteiről tartott előadást.

Dr. Futóné dr. Major Mónika, a Gyulai Törvényszék bírája a bizonyítási indítványok követelményeit ismertette az egyes bizonyítási eszközökkel és módokkal kapcsolatban.

A képzés délutáni részében dr. Tolna András, a Szegedi Járásbíróság csoportvezető bírája „A felek és a bíróság feladatai a szakértő alkalmazása során” című előadását, majd pedig dr. Szabó Tamás, a Szegedi Járásbíróság bírája „Több szakértő a perben, szakvélemények értékelése, pervezetés” című előadását tartotta meg.

A képzést dr. Szeghő Katalin, a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke „A határozatszerkesztés, valamint a határozatok tipizálása a fellebbezhetőség szempontjából” témakörét bemutató előadása zárta.

Az egész napos oktatás konzultációval zárult, amelynek keretében a hallgatóság kérdéseket intézhetett az előadókhoz az elhangzott témákkal kapcsolatban.

 

Szeged, 2019. április 05. napján

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya